Mrazivý letní sen pro dva

Základem každé zmrzliny je mléko. Zmrzlina se také vyrábí ze smetany a nebo tvarohu. Potom se podle základní suroviny rozdělují zmrzliny do druhových kategorií. Pokud do těchto základu přidáte jakékoliv přísady, můžete mít zmrzlinu třeba čokoládovou, ovocnou a nebo speciální druhy.

Letní sen s chutí ovoce a smetany

Každé z těchto příměsí potom mají svůj chuťový význam a odvíjí se podle nich také název zmrzliny. Tak například zmrzlina čokoládová bude mít základ smetanu, mléko a čokoládu. Pokud máme rádi bylinky, můžeme zvolit z chuti například mátové a nebo milovníci ovoce si pochutnají na ovocných zmrzlinách.

Ovocná je velmi zdravá
Protože ovocná zmrzlina je převážně vyrobená z celé řady klasických, ale i tropických plodů, je proto velmi zdravá. Hlavní složkou je ovoce, které dodává zmrzlině tu lahodnou a osvěžující chuť. Do ovocných zmrzlin řadíme také lesní plody, ze ketrých v dnešní době velmi často zmrzliny vyrábíme.